Sassoferrato

Boerderij

Op de boerderij zult u vaak Hans aantreffen bij de verzorging van het koeien, de geiten en de kippen. De koeien en geiten grazen zoveel mogelijk in de weiden of zoeken de schaduw van de bomen en struiken.
Indien het weer het niet toelaat dan is er natuurlijk een stal waar zij bescherming vinden.

Naast de vleeskoeien (van het ras Marchigiana) zijn er enkele melkkoeien die dagelijks 2 maal met de hand gemolken worden. 

In een speciaal afgezette weide lopen de geiten, zodat de vos de jonge geitjes niet kan lastigvallen en de geiten geen ondeugende streken uit kunnen halen.

Valdifiori 056 Valdifiori 060 Valdifiori 068 Valdifiori 072
valdifiori 093 valdifiori 094 valdifiori 095

 

De basis van een agriturismo in Italië is de boerderij, waarbij zoveel mogelijk de producten die de boerderij levert bestemd zijn voor het restaurant en eigen gebruik. Onze productie ligt met name in het rundvlees, eieren en melk. U kunt daardoor genieten van de rust en sfeer van het Italiaanse leven en gezond en lekker eten.

U kunt zich vrij bewegen over de 26 ha van ons terrein en het daarom liggende bos. Tijdens een wandeling komt u naast onze eigen dieren mogelijk diverse dieren en vogels tegen, zoals damherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen en stekelvarkens en natuurlijk een grote variatie aan vogels. Er schijnt ook weleens een wolf rond te zwerven, maar deze wordt zelden gezien.
De bossen bestaan uit een grote variatie van loof- en naaldbomen, zijn rijk aan vele paddenstoelen, truffels, wilde asperges,planten en bloemen.