Sassoferrato

Boerderij

Op de boerderij zult u vaak Hans aantreffen bij de verzorging van het vee, de geiten en de kippen. De koeien en schapen grazen zoveel mogelijk in de weiden of zoeken de schaduw van de bomen en struiken.
Indien het weer het niet toelaat dan is er een stal waar zij bescherming vinden.

Valdifiori 056 Valdifiori 060 Valdifiori 068 Valdifiori 072
valdifiori 093 valdifiori 094 valdifiori 095

Bij de boerderij bevindt zich ook een mooie moestuin. De groenten en het fruit die hier verbouwd worden gaan rechtstreeks naar de keuken van het restaurant waar het verwerkt wordt.
Ook de oogst van de fruitbomen uit de boomgaard bereikt u via de keuken van het restaurant zodat u daar heerlijk van kunt genieten.

De basis van een agriturismo in Italië is de boerderij, waarbij zoveel mogelijk de producten die de boerderij levert bestemd zijn voor eigen gebruik en het restaurant. Daarbij kiezen wij voor biologisch verantwoorde groenten, fruit en vleesproducten. U kunt daardoor genieten van de rust en sfeer van het Italiaanse leven met alle zorg voor gezond en lekker eten.

U kunt zich vrij bewegen over de 26 ha van ons terrein. Tijdens een wandeling komt u naast onze eigen dieren mogelijk diverse dieren en vogels tegen, zoals damherten, reeën, herten, wilde zwijnen, vossen en stekelvarkens en natuurlijk een grote variatie aan vogels. Er schijnt ook weleens een wolf rond te zwerven, maar deze is zelden gezien.
De bossen bestaan uit een grote variatie van loof- en naaldbomen, zijn rijk aan vele plantensoorten en bloemen en voorzien de agriturismo van truffels, wilde asperges, bosvruchten, paddenstoelen en wilde kruiden.