Sassoferrato

Restaurant

In het restaurant worden typische streekgerechten gemaakt. U ontmoet daar Massimo, geboren in Umbrië, en vertrouwd met de traditionele Italiaanse keuken. Na zijn opleiding in Spoleto tot chef-kok heeft hij veel ervaring opgedaan in Italië. Daarnaast heeft hij gewerkt in Londen, Parijs en Nederland. De lokale traditionele gerechten verfijnt hij met een moderne touch.
U kunt dankzij zijn kookkunst en onze kennis van goede wijnen in alle rust genieten van het goede Italiaanse leven.

Valdifiori 010 Valdifiori 021 Valdifiori 027

De producten komen zoveel mogelijk uit de omgeving. Het rundvlees (Marchigiana), melk en de eieren komen van onze boerderij en de boter maken we van onze melk.

Typische producten uit de streek zijn: truffels, olijfolie, salami, vlees van het Marchigiana rund, wilde asperges, eekhoorntjes brood en pecorino kaas. Bekend is de fameuze porchetta (varken uit de oven met wilde kruiden).
Wij schenken uitsluitend wijnen uit de Marken. 

Valdifiori 031

Voor de gasten die in onze agriturismo logeren verzorgen we:
- iedere morgen het ontbijt in het restaurant tussen 8.00u en 10.00u.
- het diner is in principe om 20.30u en het dagelijks wisselende vaste menu bestaat uit:
  antipasto, voorgerecht, hoofdgerecht met bijgerecht en nagerecht.